КАФЕ И ЗДРАВЕ

Кафето е една от трите любими напитки в света

Кафето е една от трите любими напитки в света

Кафето се нарежда в челната тройка при най-консумираните напитки в световен мащаб, заедно с чая и водата. Над 800 милиарда чаши се изпиват всяка година и този брой нараства с годишен темп от 1,5%.

Това е увеличение от 12 милиарда чаши на година!

В световен мащаб, 5500 чаши NESCAFÉ® се консумират всяка секунда!

 

Източник: www.nescafe.com

Консумация на кафе в умерени количества

Консумация на кафе в умерени количества

От Средновековието и нейните корени в луксозните кафенета на Близкия Изток, тази тайнствена, сложна, тонизираща напитка предизвика любов и страх. Считано от някои за панацея, кафето винаги е предизвиквало научен интерес.

Днес експертите са съгласни, че умерената консумация на кафе до пет чаши на ден не е свързана с вредно въздействие върху здравето и затова може да бъде част от един балансиран и активен начин на живот.

Кафето изостря сетивата и емоциите

Кафето изостря сетивата и емоциите

След изпичане, кафе зърната отделят стотици различни аромати. Ето защо вкусът и ароматът на NESCAFÉ® са толкова наситени. Ние използваме само внимателно подбрани кафе зърна арабика и робуста и вода, за да предложим едно уникално изживяване с всяка чаша.

 

Любопитната сложност на кафето означава, че то може да осигури цяла гама от емоционални ползи, които надхвърлят вкуса - от тонизиране до отпускане, ободряване и т.н.

Един добър начин да поддържате тялото си хидратирано

Един добър начин да поддържате тялото си хидратирано

Водата е основна съставка в чаша кафе. Една 150 ml чаша кафе отговаря на 10% от средната дневна нужда на организма за прием на течности.

Разтворимото кафе е практически без калории, със само 2 ккал на чаша, докато свареното кафе, еспресото или кафе смесите (кафе цикория) са само 5 ккал на чаша.

Ето защо кафето може да допринесе по един приятен начин за необходимия Ви дневен прием на течности.

100% натурално кафе. Разтворимото кафето е напълно естествен продукт…

100% натурално кафе. Разтворимото кафето е напълно естествен продукт…

Разтворимото кафе съдържа само кафе зърна и вода. Нищо друго! За производството се използват само подбрани кафе зърна и вода без никакви добавки. Внимателно подбрани кафе зърна се изпичат и смилат. Добавя се вода и кафето се сварява. Водата се изпарява и се получават кафе гранули.

Чистото ратворимо кафе съдържа много ценни хранителни вещества с по-малко от 2 ккал на чаша.
 

NESCAFÉ® Green Blend

NESCAFÉ® Green Blend

Научно изследователският център на NESTLÉ® разработи NESCAFÉ® Protect и NESCAFÉ® Green Blend. Те представляват уникална комбинация от изпечени кафе зърна и зелени кафе зърна.

Сподели +

Стандартна чаша чисто разтворимо кафе, например NESCAFÉ® Classic


Информация за съдържание на кофеин в храни и напитки